ΣΠΟΡΕΝΙΑ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1.000 γρ. πρόμειγμα Σπορένιο
- 3.000 γρ. αλεύρι (μαλακό)
- 120 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 650 γρ. λάδι
- 350 γρ. μαργαρίνη
- 1.650 γρ. κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αναμειγνύετε 1.000 γρ. μείγμα με 3.000 γρ. αλεύρι μαλακό, 120 γρ. ζάχαρη, 120 γρ. μπέικιν πάουντερ, 650 γρ. λάδι, και 350 γρ. μαργαρίνη.
- Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί εκτός του κρασιού για 5-7 λεπτά.
- Προσθέτετε το κρασί όταν αφομοιωθούν τα λιπαρά απο το αλεύρι και ζυμώνετε για ακόμα 5 λεπτά
- Μορφοποιείτε και αφού τα βρέξετε, τα ανακατεύετε μαζί με τους σπόρους
- Ψήνετε σε θερμοκρασία ψωμιού για 25-35 λεπτά