BRIOCHE
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1.000 γρ. μείγμα Brioche blend
- 340 γρ. νερό
- 80 γρ. μαγιά
- αυγό ή Brillant mix
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αναμειγνύετε 1.000 γρ. μίγμα με 340 γρ. νερό και 80 γρ. μαγιά.
- Ζυμώνετε 30 λεπτά σε παραδοσιακό ζυμωτήριο ή 18 λεπτά στην 2η ταχύτητα σε ταχυζυμωτήριο
- (Η ζύμη στην αρχή είναι άγρια και έχει έντονο κίτρινο χρώμα ενώ όταν είναι έτοιμη είναι λεία, αφράτη, κορδαρισμένη, το χρώμα είναι υποκίτρινο και δεν κολλάει)
- Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Μορφοποιείτε τη ζύμη κατά βούληση.
- Στοφάρετε για 45 λεπτά στους 40 βαθμούς με 75% RH σχετική υγρασία.
- Αλείφετε με αυγό ή Brillant Mix και ψήνετε στους 160°C για 25 λεπτά τα 120 γρ. και για 15 λεπτά τα 60 γρ.