ΨΩΜΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1.000 γρ. μείγμα Pumpernickel premix
- 1.000 γρ. αλεύρι τύπου 70% μαλακό
- 1.150 γρ. νερό
- 100 γρ. νωπή μαγιά
- 200 γρ. ηλιόσπορος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αναμειγνύεται όλα τα υλικά μαζί
- Ζυμώνετε για 3 λεπτά στην 1η ταχύτητα και 8 λεπτά στη 2η ταχύτητα του ζυμωτηρίου
- Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά
- Μορφοποιείτε τη ζύμη και την στοφάρετε για 60 λεπτά
- Ψήνετε στους 190οC για 25 λεπτά και ύστερα στους 100οC για 60 λεπτά ακόμη