ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΨΩΜΙ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1.000 γρ. πρόμειγμα El Greco X
- 3.000 γρ. αλεύρι (ή αλεύρι απο σκληρό σιτάρι)
- 2.400 γρ. νερό
- 120 γρ. μαγιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αναμειγνύεται 1.000 γρ. πρόμειγμα με 3.000 γρ. αλεύρι, 2.400 γρ. νερό και 120 γρ. μαγιά
- Ζυμώνετε για 4 λεπτά στην 1η ταχύτητα και 8 λεπτά στην 2η ταχύτητα του ζυμωτηρίου
- Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά
- Μορφοποιείτε και στοφάρετε για 60 λεπτά
- Ψήνετε στους 210°C για 50 λεπτά