ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 800 γρ. μείγμα Τσουρέκι Mix
- 200 γρ. αλεύρι τύπου 70%
- 350 γρ. νερό (όχι ζεστό)
- 100 γρ. μαγιά
- 100 γρ. σταφίδα
- 3 γρ. κανέλα
- 50 γρ. σταφιδίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί για 20 - 30 λεπτά
- Προς το τέλος του ζυμώματος προσθέτετε την σταφίδα
- Η τελική υφή της ζύμης θα πρέπει να είναι λεία και να βρίσκεται σε θερμοκρασία 30οC - 34οC
- Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 - 30 λεπτά
- Στοφάρετε για 35 -45 λεπτά σε θερμοκρασία 40οC και υγρασία 75%
- Ψήνετε σε περιστροφικό φούρνο στους 160οC για 25 - 35 λεπτά είτε σε ταμπανοτό φούρνο με θερμοκρασία χαμηλότερη κατά 55 βαθμούς από την θερμοκρασία ψησίματος του ψωμιού