ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ CROISSANT PLUS
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 240 γρ. μείγμα Croissant Plus
- 1.000 γρ. αλεύρι
- 600 γρ. νερό
- 60 γρ. μαγιά σκόνη
- μαργαρίνη (1/3 βάρους της μπάλας φύλλου)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αναμειγνύετε 1.000 γρ. αλεύρι με 240 γρ. μείγμα, 600 γρ. νερό και 60 γρ. μαγιά σκόνη
- Ζυμώνετε 20 λεπτά και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά
- Ανοίξτε φύλλο και προσθέστε μαργαρίνη (1/3 του βάρους της μπάλας ζύμης που έχετε κόψει)
- Φυλλάρετε σε διάσταση 3x3 με ενδιάμεση αφήνετε να ξεκουραστεί 15 λεπτά. Το πάχος του φύλλου να είναι στα ενδιάμεσα 15 mm. Το τελικό πάχος φύλλου να είναι 3 mm
- Μορφοποιείτε, γεμίζετε, στοφάρετε στους 30°C, με υγρασία 75% RH
- Ψήνετε στους 200°C για 35 λεπτά τα 100 γρ.