ΔΑΝΕΖΙΚΟ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1000 γρ. μείγμα Τσουρέκι Mix
- 280 γρ. νερό (όχι ζεστό)
- 100 γρ. μαγιά
- 50 γρ. μαργαρίνη ζαχαροπλαστικής
- 300 γρ. κρέμα σοκολάτας
- μαρμελάδα ροδάκινο
- διάφανο ζελέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί εκτός των υλικών γέμισης και επικάλυψης για 3 λεπτά στην 1η ταχύτητα και 12 λεπτά στην 2η ταχύτητα.
- Ξεκουράζετε τη ζύμη για 10 - 15 λεπτά.
- Ανοίγετε φύλλο 3 χιλιοστών και αφού το αλείψετε με την κρέμα σοκολάτας το τυλίγετε σε ρολό.
- Κόβετε το ρολο οριζόντια ώστε να προκύψουν δυο τεμάχια και τα τοποθετείτε σε σχηματισμό Χ σε ορθογώνιο ταψί.
- Στοφάρετε για 35 - 45 λεπτά με θερμοκρασία στους 40οC και υγρασία 75%.
- Ψήνετε σε περιστροφικό φούρνο στους 160οC για 25 -35 λεπτά ή σε ταμπανοτό φούρνο σε θερμοκρασία χαμηλότερη κατά 55 βαθμούς από τη θερμοκρασία ψησίματος ψωμιού.
- Αραιώνετε τη μαρμελάδα μέχρις ότου γίνει αρκετά ρευστή και αλείφετε το πρόϊόν όσο είναι ακόμα ζεστό.
- Αλείφετε με το διάφανο ζελέ όταν το προϊόν έχει κρυώσει.