ΔΑΝΕΖΙΚΟ

ΔΑΝΕΖΙΚΟ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1000 γρ. μείγμα  Τσουρέκι Mix
  • 280 γρ. νερό (όχι ζεστό)
  • 100 γρ. μαγιά
  • 50 γρ. μαργαρίνη ζαχαροπλαστικής
  • 300 γρ. κρέμα σοκολάτας
  • μαρμελάδα ροδάκινο
  • διάφανο ζελέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί εκτός των υλικών γέμισης και επικάλυψης για 3 λεπτά στην 1η ταχύτητα και 12 λεπτά στην 2η ταχύτητα.
  2. Ξεκουράζετε τη ζύμη για 10 - 15 λεπτά.
  3. Ανοίγετε φύλλο 3 χιλιοστών και αφού το αλείψετε με την κρέμα σοκολάτας το τυλίγετε σε ρολό.
  4. Κόβετε το ρολο οριζόντια ώστε να προκύψουν δυο τεμάχια και τα τοποθετείτε σε σχηματισμό Χ σε ορθογώνιο ταψί.
  5. Στοφάρετε για 35 - 45 λεπτά με θερμοκρασία στους 40οC και υγρασία 75%.
  6. Ψήνετε σε περιστροφικό φούρνο στους 160οC για 25 -35 λεπτά ή σε ταμπανοτό φούρνο σε θερμοκρασία χαμηλότερη κατά 55 βαθμούς από τη θερμοκρασία ψησίματος ψωμιού.
  7. Αραιώνετε τη μαρμελάδα μέχρις ότου γίνει αρκετά ρευστή και αλείφετε το πρόϊόν όσο είναι ακόμα ζεστό.
  8. Αλείφετε με το διάφανο ζελέ όταν το προϊόν έχει κρυώσει.

Κατηγορία ΓΛΥΚΕΣ ΖΥΜΕΣ